top of page

המטרה של החלק הזה היא לתת תשובות מהירות ולהיות כמה שפחות חופרת, אתם הורים לתאומים ואני משערת שאתם מחפשים פיתרונות מהירים.

אם יש משהו שהבנתי בתור אמא לתאומים, שכדי לשרוד את ההתחלה (וגם את ההמשך..) זה הכל עניין של לוגיסטיקה, לוגיסטיקה לוגיסטיקה ועוד הפעם לוגיסטיקה- תהיו יותר מוכנים ולא "תתפסו עם המכנסיים למטה"- כך תעברו את הכל בשלום.

 

החיים מהאכלה להאכלה : אם התינוקות שלכם נולדו במשקל לידה נמוך אתם תתבקשו להאכיל אותם כל שעתיים או שלוש - מתחילת ההאכלה. הטיפ מספר אחת שלי עבורכם הוא:

 

1. להכין תמיד האכלה אחת קדימה. אם אתם בחודשים נעימים מבחינת מזג אוויר אז ניתן להכין כבר את הבקבוק מוכן עם התמל, על פי ההוראות של יועצות התזונה של מטרנה - תמל מוכן יכול להאכל עד שלוש שעות מרגע שהכנו אותו, במידה והתינוק שלכם אכל קצת - ניתן להשתמש באותו הבקבוק עד חצי שעה מרגע שהתינוק אכל (הרצינאל לכך הוא שתינוק שאוכל מהבקבוק מכניס רוק  לתוך הבקבוק ולכן גם חיידקים).

אתם יודעים כמה התינוקות שלכם צריכים לאכול : אם הם רגילים לאכול כמות של 60 מ"ל - אז אתם מכינים סכהכ 4 בקבוקים. האכלה נוכחית( מוכנים כבר עם התמל בפנים)+2 בקבוקים נוספים מוכנים (מים בכמות שהילדים אוכלים+ מחלק מנות עם התמל מוכן) להאכלה הבאה, השיטה הזאת טובה גם אם התינוקות פתאום לא שבעו ורוצים תוספת אז אתם לא בסטרס להכין בקבוק נוסף, אלא פשוט נותנים את מה שהכנתם להאכלה הבאה.   במידה ומדובר בחודשי הקיץ החמים לא לקחתי סיכון ופשוט מילאנו את כל הבקבוקים בכמויות המים שהם רגילים לשתות וליד זה במחלק מנות את הכמות התואמת למים. 
אם התינוקות שלכם אוכלים בסביבות ה45 מ"ל, אז ניתן להכין בבקבוק אחד כמות של 90 (כפית אחת של 60+ עוד אחת של 30 ) ותחלקו את התכולה של הבקבוק לשני בקבוקים נפרדים.  את הכפית של ה30 מל ניתן לבקש משירות הלקוחות של מטרנה. של נוטרילון באה רק באופציה של 30, לסימילאק לא ידוע לי שיש כפית של 30. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

היתרון של הכריות הנקה להבדיל מסלקלים או טרפולינות או שמעתי גם על כאלו שהאכילו  בטיולון של העגלה ,

  1. ניתן גם להאכיל וגם לשים לגרעפס .

  2. שבמקרה שמצריך שליפה או הרמה מהירה של התינוק ( נחנק/ פולט) אין צורך להסתבך עם כל הקישרות והרצועות

  3. הילדים לא "מתמכרים" להיות על הידיים . 

שיטת המגבת: או הכרית במקרה הזה: שמים את התינוק בשיפוע, ומתחת לסנטר שלו שמים מגבת או כרית ככה שיהיה משהו שיתמוך בבקבוק ואז התינוק יכול פשוט לשאוב את התמ"ל.  
שיטת המגבת מעולה גם אם נגיד התחלתם לחתל אחד והוא כבר קצת התעורר אתם שמים אותו באופן הזה (זה מרגיע אותו מהבכי) ועוברים לשני. 

תעודדו לעצמאות, כבר מהרגע שהתאומים יתחילו לשחרר את האגרופים הקפוצים שלהם, תעודדו אותם ותחזיקו את הידיים שלהם מסביב לבקבוק. ברגע שהם יתחילו לאחוז לבד בבקבוק זה ישנה לכם את החיים. מתי הם יתחילו לאכול בקבוק שלם לבד? מאמהות ששאלתי היו כאלה שזה קרה להם בגיל חצי שנה וכאלו בגיל שנה. מה שקורה עם התאומם שלי : את ההתחלה הם אוכלים לבד אבל אז הם מתייאשים (אחרי 100 ולפעמים אחרי 150) אז אנחנו צריכים להחזיק את הבקבוק ולפעמים לעניין אותם עם ספר תוך כדי שיגמרו את כל הבקבוק.

בדיוק כשכבר חשבתי שהשתלטתי על עניין ההאכלה במקביל בכריות הנקה, הגיע לו שלב הכיסאות אוכל שמצאתי אותו בהאכלה בו זמנית אפילו יותר מאתגר מהשלב הקודם! הילדים תזיזתיים יותר, ואין להם סבלנות לשבת המון זמן בכיסא אוכל. 
כמובן שההכי טוב זה כשעושים את זה שני אנשים במקביל, אבל מה קורה אם אתם בהרכב חסר? 

קודם כל גם כאן הכנה טובה יותר למצב - תקל עליכם, לפני שאתם מתחילים בכלל את ההאכלה תכינו במרחק נגיש את כל מה שתתצטרכו מהרגע שהושבתם אותם:
סינר, מגבונים, מגבת מטבח ( אני מכסה את אזור המכנסיים שלהם כי הסינר לא מספיק מכסה) בקבוק קטן של מים, את האוכל עצמו. וכל מה שאתם צריכים בעצמכם על מנת לא לקום מהכיסא בזמן ההאכלה או לקום כמה שפחות. 

אתם תתרגלו להיות זריזים : הייתי הרבה פעמים עושה כפית כפית, כפית לבן וכפית לגיא- הייתי משתמשת באותה הכפית כדי לחסוך זמן כי כשהייתי מנסה להחליף זה היה לוקח יותר זמן .. ויוצר תסכול אצלם..ואם הם מתוסכלים הם אוכלים פחות טוב...
 

על המגש של האוכל תכינו אוכל שחתוך באופן המתאים לגיל שלהם, הם יישחקו איתו תוך כדי ולפעמים גם יכניסו אותו לפה.. כי הרי הכל הולך לפה.. 

 

 

 

 

החיים מהאכלה להאכלה 

2. להאכיל במקביל. עבורי זאת הייתה שאלת מיליון הדולאר . איך מאכילים תינוקות בו זמנית?!?!?
האמת היא שכדאי להתחיל עם זה בשלב יותר כמה שיותר מוקדם וזה פחות מפחיד ממה שזה נראה,  
אני באופן אישי הייתי אחוזת אימה להאכיל אותם בוז- אבל ברגע שעשיתי את זה בפעם הראשונה-
החיים שלי פשוט השתנו- כי זה סנכרן אותם לגמרי... ופתאום היו לי חמש דקות לעצמי. .. 
אז איך עושים את זה ????

יוצרים שיפוע- ההמלצה שלי היא כרית הנקה- או שתיים של בודד או זוגית של תאומים,

שמים את התינוקות ומאכילים ככה:

כיסא אוכל..

מנת מרק מוקפאת אחת באופן קבועמשהו שהציל אותי בהרבה מאוד פעמים,  הגננת מתקשרת שעה אחרי שהורדתם אותם "יש לו חום" גם אם איך שמגיעים הבייתה אין חום והילד נראה פעיל והכל בסדר אבל עכשיו ב"פתאום בום טראח " צריך לדאוג לו לארחות צהריים ומה אם אין מצרכים או שהבשר קפוא ועד שנשיר ועד שנקלף ועד ש....בקיצור מנה אחת (שמתאימה לשניים) באופן קבוע במקפיא תעשה את העבודה.  כמובן שאיך שהתמשתם יש לחדש ולשים מנה חדשה . טיפ נוסף לכתוב בטוש על המכסה את התאריך- אם עבר יותר מדיי זמן אני פשוט הייתי זורקת..

bottom of page