top of page

1.  מחלק מנות של מאם - ממליצה בחום, בהתחלה קניתי את ההכי פשוט כפול שניים, אבל הוא לא נוח בכלל בכלל, אולי כשיש ילד אחד זה בסדר. אבל גיליתי מהר מאוד את היתרונות של המחלק מנות של מאם- ככה : קודם כל לכל תא יש פתח משלו שזה סופר נוח ולא צריך לסובב (שוב לוגיסטיקה, לוגיסטיקה) והדבר השני על כל תא יש ציור: בשלנו למשל יש ציור של מטוס,  ארנב, והלוגו של מאם. עכשיו למה זה גאוני? כשהילדים אוכלים סוג אוכל שונה (אחד אוכל פגים והשני אוכל רגיל, או שהאחד רגיש ללקטוז והשני לא, או שלאחד סוג אחד עושה עצירות) אז מחליטים על תאים: אצלנו למשל החלטנו למשל שהתא של המטוס תמיד יהיה בו האוכל של בן  ואילו באוכל של התא של הארנב - זה יהיה האוכל של גיא ( עשה לנו אסוציאציה של ארנב: גאיקה זאיקה ברוסית). כמובן שאפשר לקנות שני מחלקי מנות בצבעים שונים. ולהחליט הירוק הוא של תאום א והכחול הוא של תאום ב. אבל זה שלכל צד יש צופציק שפותח את התא שלו פשוט מושלם בעיניי. 

רשימת הקניות וההיערכות   - מה שלא תמצאו ברשימות הקניות הסטדנרטיות:

2. מייבש כביסה- חשוב חשוב  במיוחד אם התאריך לידה המשוער הוא בחודשים הקרים, כמות הכביסות שצפוייה לכם היא מטורפת.. במיוחד בחודשים הראשונים שפולטים כ"כ הרבה .. חשוב שתהיה זמינות מהירה של בגדים וחיתולי בד. 

  3. בקובקים וכמויות -  יש להצטייד במספיק בקבוקים – אני מציעה 8 לכל תאום, דהיינו 16 בקבוקים. ההיגיון הוא כזה- הם אמורים לאכול 8 ארוחות ביום וכדי לא להתעסק ולהתקע באמצע היום בלי בקבוקים. זה אמנם הרבה לשטוף אח"כ בסוף היום אבל להתחלה זה חשוב. לנו בכל מקרה זה עזר. קניתי בהתחלה את כל הסוגים של הבקבוקים: מאמם, טומי טיפי, אבנט - כדי לראות לאיזה סוג הם מתחברים יותר, אצלי הם אכלו טוב יותר מהבקבוקים של המאם עם ההברגה מלמטה. מהסוג הזה היינו מאכילים בשעות הקשות של הגזים- שזה ההאכלה של השעה 18:00, ושל השעה 21:00. יש להם איזה פטנט עם ההברגה הזאת - שזה אנטי קוליק. דווקא מהסוג הזה לא הייתי קונה הרבה כי זה מלא עבודה בלשטוף אותם.

4- חיתולי בד - אפשר לקנות בכמויות נדיבות. אתם אפילו תגלו שאין כזה דבר יותר מדיי חיתולי בד. לא ממליצה על הסוג של הפלנל אלא על הטטרה הרגילות. קנינו גם חיתולי טטרה מבד ממש רך - זה מהסוג של הבמבוק זה משמש לילדים כחפץ מעבר ומרגיע אותם אפילו יותר ממוצץ. 

5. רדיאטור - משמש קודם כל לחימום החדר שלהם, ודבר שני אפשר לשים עליו חיתולי טטרה ואז לכרוך או להניח על הבטן של התינוקות בזמן שש גזים. 

6- אוברולים עם ריץ' רץ'- בעיניי זה תקף לכל גיל שעוד משתמשים באוברלים .. התיקתקים זה פשוט סיוט, כשהתינוק אינו ניינוח או כשהם כבר קצת יותר פעילים וזזים ובורחים- אתם רק רוצים לסיים להלביש אחד כדי לעבור לשני או כי זה פשוט חוסך זמן וחוסך אנרגיות!!! ריץ רץ וגמרנו!

7- בקבוקי זכוכית- אין צורך לקנות אפשר פשוט להתחיל לא לזרוק צנצנות דבש או חמוצים, כשתחילו בטעימות ותגיעו לחלק שבו אתם נותנים בשר. תקנו 0.5 קג בשר ואז תחלקו לצנצות זכוכית קטנות- ואז כל פעם שמכינים מרק פשוט תפשירו צנצנת אחת.עוד אופציה אבל אני פחות מחבבת אותה- היא להכין מרק גדול ולחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא את האוכל מוכן - מניסיון אישי- הילדים שלי פחות אהבו את זה...

8- שקיות ואקום - אתם לא תבינו ולא תאמינו כמה בגדים/אביזרים/פיציפקעס ובאיזה כמויות אתם צוברים ההמלצה שלי להצטייד בכמה שקיות ואקום- ואיך שנגמר שלב נגיד NB או 0-3 רושמים בדף את העונה ואת המידה שואבים ומאחסנים, הפיתרון הזה מעולה למי ששומר לתינוקות הבאים שלו או של קרובי משפחה. כמובן שישנה את האופציה להעביר הלאה את הבגדים- אבל עד אז - אתם תהיו מוקפים בערימות. 

9- מסיר כתמים KALIA- או כל מסיר כתמים, בעיקרון זה רלבנטי לכל שלב: בהתחלה יהיו דליפות של קקי רך על הבגדים, ואח"כ בשלב שהם כבר אוכלים מוצקים, ושהם אוכלים עם הידיים, כמות הכתמים, או יא ווארדי כמות הכתמים.....

10. עגלת סלקלים - סלקל נשמע קל, אז זהו שלא ! אני לא מחשיבה את עצמי חלשלושית אבל סלקלים ובמיוחד כשזה כפול שניים ובמיוחד כשהם מעלים טיפה במשקל הוא לא סלקל, אלא "סלכבד". לכן, גם אם רכשתם עגלה אני מאוד ממליצה על עגלת סלקלים- יש לה מתאמים והיא מתאימה לרוב הסלקלים, אני לא ממליצה על מותג ספציפי אלא על הרעיון באופן כללי. .. לקריאה בהרחבה ניתן ללחוץ 

11. משטח פעילות ענק.

אני באופן אישי התחלתי ממזרן הפעילות של TINY LOVE, שהוא מזרן פעילות מקסים , צבעוני ויפהפייה- אבל הוא לא פרקטי לתאומים.. השתמשתי בו ממש בהתחלה כשבן וגיא היו רק שוכבים על הבטן/גב ולא זזים יותר מדיי.. אבל הוא נהיה לנו קטן- מהר מאוד, ההמלצה שלי :

  1. מזרן פעילות ספוגי מעמית שיווק אייל (או כל חברה אחרת שמייצרת בגדלים האלה) , מזרן פעילות של 2*2 מ', שזה אחלה ושימש אותנו תקופה עד לזחילה- ברגע שהתחילו לזחול (וכמובן שזה תמיד לכיוונים מנוגדים) אז גם זה כבר נהיה קטן.

  2. פאזל רצפה- עשינו לבן וגיא חדר משחקים, "ריפדנו" אותו בחלקי פאזל גדולים שקניתי ממקס סטוק (3 חבילות ב100 ש"ח), היתרונות:

  • שאתם למעשה קובעים את הגודל הסופי- כי אפשר להוסיף עוד ועוד חלקים.

  • ​מבודד מקור ( כל פעם שזחלו על הבטן ("ונמלטו ממשטח הפעילות") פחדתי ממאוד כי אם זה חורף הרצפה קרה וכ"ו  כן, כן, אני פולנייה).

  • מעודד זחילה- יש משטחים שמקשים על הזחילה של התינוק- כמו ספוג, שטיח וכו..

משטח פעילות  טייני לוב על  המזרן פעילות הענק 
מזרן פעילות ספוגי שמתאים לתאומים

12. מחברת מעקב –

הורה לילד אחד לא יבין – למה בכלל צריך את זה ?

אז, הורים בעיקר טריים חייבים את זה !! כשכ"כ עייפים ומחליפים כ"כ הרבה פעמים טיטולים, רק בזכות מעקב של הטבלאות שמנו לב למשל שלאחד הילדים יש בעיה של עצירות. ושהוא עושה אחת לכמה ימים, שמנו לב שזה מגיע גם בעקבות השפעה של התמ"ל  (מטרנה אקסטרא קר היה מעולה לאחד ועשה עצירות לשני, נוטרילון לעומת זאת- "שיחרר את שניהם" והיו מפליצים (מפליצים?! יורים בקצב!) מלא.
במעקב וברישום הוספנו עמודה של הערות, וככה היה ניתן לראות דפוסים שחוזרים על עצמם, למשל: שמנו לב שהאכלות של השעה 18:00 ושל השעה 21:00 מלוות בכאבי גזים ולכן דאגנו שאת ההאכלות הספציפיות האלה יקבלו בבקבוק מאם אנטי קוליק.   

מה גם כשממלאים את הטבלאות, כמה כל אחד אכל, והאם היה פיפי או קקי – אז זה פשוט במודעות שלך.

13. רשימת מטלות מאורגנת עבור הבעל – תקלו על הבעלים שלכן, שיהיו בהלם ובהיי מאושר, רשימה מאורגנת עם כל המטלות שהם צריכים לעשות  מיד לאחר הלידה, מצרפת את הרשימה שאני הכנתי לבעלי, דוגמא בלבד.. :

פאזל רצפה- לחדר ילדים 

14. משקל מיד שרה :
יש סיכוי גדול שהתאומים ייוולדו במשקל שיצריך מעקב, המעקב נעשה בקופת חולים או בטיפת חלב והמטרה היא רק לראות מגמת עלייה במשקל. ניתן להשאיל מיד שרה משקל ולעשות את המעקב בבית. 

15. תקפיאו אוכל

טיפ שטוב לפני הלידה וגם כשאתן כבר אמהות במשרה מלאה, זה מאוד קשה לטפל בתינוקות, לטפל בבעל, לנהל את כל המשק בית, לקפל כביסות, ולבשל....אם אין לכן עזרה, אז הסעיף הזה תקף כלפיכן פי כמה וכמה: תכינו מאכלים ותקפיאו ואז בהפשרה רגילה יש לכן ארוחה ( לא במיקורגל כי זה מגעיל ) . דברים שאני מקפיאה ומקלים לי על החיים :

 

​שניצלים, בורקס בשר, ועוגיות..
לפירוט סעיף זה לחץ   

bottom of page